De Arbowet schrijft voor dat bedrijven verplicht zijn om voorlichting te verzorgen op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Deze informatievoorziening moet gerelateerd zijn aan de werkplek en aan de taakinhoud van de medewerkers.
Alltrain verzorgt op maat gemaakte opleidingen waarbij u als leidinggevende inzicht krijgt in de risico’s en gevolgen van onveilig gedrag. Wij leren u tips en trucs om uw collega’s en werknemers aan te spreken op onveilig gedrag. Een goede veiligheidscultuur in ieder bedrijf is van groot belang.

Wilt u weten hoe u op de juiste manier de veiligheid bewustwording van u zelf kunt vergroten? Schrijf u dan nu in voor deze opleiding. Alltrain verzorgt voor u het gehele traject; van opleiding tot certificaat.

Trainingsprogramma

Tijdens de opleiding ‘Veiligheidsbewuste leidinggevende’ worden de volgende onderwerpen besproken:
– gevaren en risico’s
– rol van u als leidinggevende
– communicatie
– maatregelen (midden, PBM’s en houding)
– specifieke situaties
Daarnaast worden enkele praktijkfoto’s besproken en situaties nagebootst.

Opleidingsduur

De opleiding ‘Veiligheidsbewuste leidinggevende’ duurt één lesdag

Toets en certificaat

Na afloop van de opleiding legt u een competentietoets af. Onze ervaren en vakbekwame docenten zien erop toe dat u deze toets goed voorbereid kunt afleggen. Als u de toets met positief resultaat heeft afgesloten, ontvangt u van Alltrain het certificaat.

Doelstelling

De veiligheid binnen de organisatie vergroten door iedereen bewust te maken van de risico’s en gevolgen.

Gewenste voorkennis en studiebelasting

Voor deze opleiding bestaan geen specifieke toelatingseisen.

Lesmateriaal

Bij aanvang van de opleiding ontvangt u een hand-out.

Examen en certificaat

De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte die op praktische wijze wordt gegeven, hierdoor krijgt de opleiding een interactief karakter.