Ondersteuning van arbeid en educatie in Kenia

Alltrain richt zich niet alleen op arbeid en educatie in Nederland, maar wil ook graag bijdragen aan eerlijke kansen voor mensen in ontwikkelingslanden. Zo ondersteunen we een project van de Tele Family Foundation (TFF) in de Likoni sloppenwijk van Mombasa in Kenia.
Via TFF ontvangen alleenstaande moeders een microkrediet en handelsondersteuning om een eigen handeltje op te zetten. Zo werken ze naar zelfstandigheid en economische onafhankelijkheid. Ook de kinderen krijgen een hoopvolle toekomst door het aanbieden van dagopvang en scholing.

De Stichting Tele Family Work Team (TFWT) zet zich in voor dit project in Kenia. Deze stichting voorziet TFF van financiƫle middelen en helpt met het bouwen van een geschikte locatie voor eerdergenoemde werkzaamheden.

 PS Alltrain MVO

Handen uit de mouwen

Alltrain ondersteunt dit project niet alleen financieel, maar steekt ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen. In het voorjaar van 2010 en 2012 zijn medewerkers van Alltrain naar Mombasa afgereisd. Daar hebben ze de projecten van TFF bezocht en hielpen ze de lokale bevolking met de bouw van een school.

Maakt u gebruik van de diensten van Alltrain? Dan geeft u ons de gelegenheid om alleenstaande moeders in Kenia scholing en eigen levensonderhoud aan te bieden.